Skip to contentSkip to footer
Musea
Musea

Musea

Zwolle en omgeving huisvest meerdere toonaangevende musea. De historische stad is voor de cultuurliefhebber en waar kunstwerk.

Stedelijk museum

Stedelijk museum

In het stedelijk Museum beleeft u de cultuurhistorie van Hanzestad Zwolle. Breng een bezoek aan de archeologiekelder, de 18e - eeuwse stijlkamers en de mooiste museumkeuken van Nederland. Maak in de verschillende ruimtes kennis met het Hanzetijdperk, de politiek uit de 18e eeuw en het geestelijk leven van de stad. De vaste collectie wordt aangevuld met meerdere, interactieve wisselexposities in de nieuwbouw.

Bekijk de website
 • Herman Brood Experience

  Een waardige plek om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen. Hier kan niet alleen werk van hem bewonderd worden, maar krijgt de bezoeker middels foto's, voorwerpen, film en geluid een inkijkje in het leven van de in Zwolle geboren artiest.

 • Anningahof

  Landgoed Anningahof bevindt zich bijna naast ons hotel. Op slechts een kilometer afstand. Het museum heeft een jaarlijks wisselende tentoonstelling van hedendaags beeldhouwkunst. Een prachtig museum in de buitenlucht.

 • Bakkerij Museum Hattem

  In een van de pittoreske zijstraten in Hattem bevindt zich het Bakkerijk Museum. Een leuk uitje voor jong en oud! In het prachtige décor vinden bijzondere bakdemonstraties plaats. De bakker neemt u mee langs alle hoogte- en dieptepunten in een mensenleven waarin brood en banket tradities een rol speelden en spelen.

 • Anton Pieck Museum

  Het Anton Pieck Museum heeft nationaal en internationaal de enige en grootste collectie van originele werken van de kunstenaar Anton Pieck onder zijn dak . Het werk wordt op professionele wijze geëxposeerd in een omgeving waar het qua sfeer zeer goed tot zijn recht komt.