Skip to contentSkip to footer

Steden & Dorpen

In de omgeving van Zwolle treft u prachtige, historische Hanzesteden en gezellige dorpjes. Hotel Zwolle is dan ook een prima uitvalsbasis om Overijssel tot in de puntjes te leren kennen.

Giethoorn

Giethoorn

Een bezoek aan Giethoorn betekent een tocht over het water. Zelf aan het roer in een fluisterboot of onder begeleiding van een gids tijdens een rondvaart. Of bent u liever actie bezig? Stap in een kano of begeleid een traditionele Giethoornse punter door het water. Giethoorn is gelegen in nationaal park Weerribben-Wieden, het grootste veengebied in Noord-West Europa.

Bekijk de website
  • Elburg

    Het plaatsje Elburg ligt prachtig aan de Randmeren en geldt als één van Nederlands meest bezienswaardige oude stadjes. De stad heeft haar rechthoekige middeleeuwse stratenplan behouden en u treft er prachtige wallen, grachten en stukken stadsmuur aan. Binnen de wallen bevinden zich ruim 250 monumenten. Buiten de wallen bij de Vischpoort, ligt het knusse haventje met een originele visafslag.

  • Kampen

    Al bij de eerste aanblik op Kampen proef je de oude historie. Een prachtig stadsfront vormt zich langs de IJssel met op de voorgrond de bruine vloot. Kampen is een Hanzestad met een eeuwenlange traditie van handel en scheepsvaart. Het is een gezellige stad met veel monumentale gebouwen die meer vertellen over de geschiedenis van deze Hanzestad.